Byt fälgar på bilen

Är du intresserad av nya fälgar till din bil? Här går vi igenom vad du ska tänka på vid val av fälg, hur du byter fälgar på bilen samt annat som kan vara bra att veta. Häng med nedan!

Det kan finnas flera olika anledningar till att byta fälgar på bilen. Kanske tycker du att det börjar bli dags att unna dig en uppsättning fälgar, helt enkelt för att det gör så mycket för bilens utseende. Dina befintliga fälgar kanske rentav börjar bli gamla, slitna och fula så att ett byte blir ett måste. En fälg tenderar att bli “äggformad” med åren och ska därmed bytas. Oavsett är det ett specifikt varumärke du ska kika närmare på, nämligen Oz. Vi ska berätta för dig varför; läs mer om märket Oz här och upptäck nedan fördelarna med fälgarna från denna tillverkare.

Italiensk passion

Märket Oz grundades 1971 i Venedig, Italien. Det är väl knappast någon hemlighet att italienarna har en särskild passion för bilar – och då särskilt sportbilar där det ställs höga krav på kvalitet och prestanda vad gäller bilens samtliga komponenter. Men mer konkret: vad är det då som gör Oz fälgar så bra?

  • De är framtagna för hård och avancerad körning, exempelvis racinglopp och liknande.
  • De är framtagna för att fungera i olika klimat, vilket gör att de klarar även våra vägar med bravur.
  • Sist men inte minst så är de byggda för hög prestanda, något som passar både sportbilen och familjekombin.

Hur byter du fälgar?

Ett fälgbyte är inte något du utför på egen hand; det är något som en däckhandlare eller en verkstad som arbetar med fälgar och däck får fixa. Verkstaden använder ett särskilt verktyg för att kränga av och på däcket på fälgen och det hela är gjort på några få minuter. Om du redan har fräscha däck så behöver du naturligtvis inte köpa nya; verkstaden kränger av däcket från din gamla fälg och monterar det på den nya fälgen. Kanske passar du på att ordna detta när det ändå är dags för hjulskifte på bilen?

När du väljer fälg är det förstås viktigt att den passar din bil. Det här är enkelt att ta reda på. På Däck 365 anger du ditt registreringsnummer och får sedan upp de fälgar och däck som passar för just ditt fordon samt uppfyller kraven som finns däck.