Drömmen om att bygga bilar

Det är inte alltid det lättaste att hänga med i hur saker fungerar, och vad som behöver den här typen av material medan andra behöver den typen av material. Det är inte heller lätt att veta hur processer går till. För att göra si måste du göra så och du gör så genom att göra si. Förstår ni? Det handlar helt enkelt om kunskap, och kunskapen kommer så klart endast att av en plugga in kunskapen.

I bilvärlden finns det människor som sitter otroligt mycket kunskap. Det är nämligen bra mycket mer som gäller när man ska bygga bilar än vad som kan tros, speceillt efter spelprogram så som Mulle Meck bygger bilar, då han kunde stanna bilen och säga, “åh en grunka” för att sedan bara sätta dit den på bilen. Kanske är det på grund av att det är just så krångligt som det är ett populärt yrke, kanske är det därför många drömmer om att bygga bil? Läs till exempel om Stefan som hoppade av sin utbildning för att verkligen satsa. Så här inleds artikeln:

Trots att inga garantier finns om att få jobb hoppade snart 20-årige Stefan Alimovic av Komvux när han fick en av platserna på Arbetsförmedlingens fordonsindustriutbildning som började idag.

Konkursdrabbade Saab

Tyvärr var ju Stefan placerad i Trollhättan, och vi vet ju alla hur det gick för de som sökte sig till bilbygge där. Saab, vilket är bilmärket som det handlar om, har nu helt gått ut i konkurs, och återigen går många utan jobb. Men det är inte det som är poängen. Det handlar om drömmen, och att satsa på den. Och antagligen har Stefan lärt sig en hel del av att sluta på sin utbildning för att satsa, till exempel:

  • Hur man bygger
  • Att det är modigt att chansa
  • Att man kan om man vill

Förhoppningsvis har Stefan nu hittar någonting annat att göra, och förhoppningsvis har han sitt drömliv. Kanske bygger hans själv bilar, för det är ju faktiskt inte ovanligt. Det är svårt – så klart, främst vad gäller att hitta rätt material. Men det går! Och det går också att hitta rätt material, här kan du till exemepel hitta: galvaniserat stål, vilket är bra för ytbehandling av bilar, och det är ju en detalj man ogärna glömmer. Eller hur?